top of page

Офіс бренду Ruslan Baginskiy

Авори: Ріна Ловко,
Кірієнко Олександра
Студiя: RINA LOVKO Studio
Контактний телефон:
+38 093 524 42 55
Пошта:
rinalovkostudio@gmail.com
Місто: Київ
Загальна площа: 110 м2
Реалізація: 2020 рік
Фото: Євген Авраменко

Новий проект студії Rina Lovko – офіс для творчої команди українського бренду головних уборів Ruslan Baginskiy, про який пишуть міжнародні версії Vogue, Forbes, Harper's Bazaar, The New York Times, Elle та W Magazine. У своїх колекціях мілінер Руслан Багінський поєднує традиційні техніки виробництва та прогресивні погляди на моду, і цей підхід нам важливо було відобразити в інтер'єрі.


Офіс розташувався у пам'ятці архітектури, київському «Будинку з левами» ХІХ століття, по сусідству із шоурумом бренду. На жаль, оригінальна ліпнина була зруйнована в ході останньої реконструкції, проте, дотримуючись принципів «адаптивного мінімалізму» - авторського стилю Rina Lovko - ми постаралися впровадити елементи інтер'єру, що збереглися. Так, частину цегляної стіни залишили недоторканою з усіма її фактурними вадами, як і радянські чавунні батареї, а гардеробну шафу попередніх власників перефарбували в тон панелі офісу.


Щоб підкреслити високі стелі і тим самим зберегти дух будівлі з 200-річною історією, електропроводку зробили відкритою, стіни округлили для ефекту єдиного простору, що обтікає, і пофарбували всі поверхні в загальній палітрі – світло-сіра індустріальна підлога з мікроцементу лише підкреслює ідею.


Вивчивши потреби команди Ruslan Baginskiy, інтер'єр був розроблений з фокусом на функціональність та естетику. Для дизайнерської та контент-команд на замовлення зробили стіл, розрахований на шість робочих місць, з окремими джерелами світла. У тій же зоні розташувалася шафа для семплів тканин, нових виробів та фурнітури, а також робоче місце креативного директора з полицями для ескізів та елементів декору, що надихають, якими Руслан поповнює колекцію в подорожах.


Одним із викликів стала розробка кабінету СЕО компанії: необхідно було передбачити можливість проведення приватних зустрічей, зберігши загальну атмосферу опенспейсу. Для вирішення завдання кабінет відділили прозорою звуконепроникною скляною перегородкою, яка також може використовуватися як маркерна дошка.


У сусідній зоні розташувалася команда продажу та піар-відділ бренду Ruslan Baginskiy, а також міні-кухня та туалет з рожевою керамічною плиткою. У робочому місці співвласника компанії та PR-директора зробили акцент на вінтажні меблі – стіл з дерева тика 1959-го року і комод, знайдені на маркеті в Данії.


Київський офіс – вже друга співпраця студії Rina Lovko та Ruslan Baginskiy. Раніше архітектор працювала над оновленням шоуруму у сусідньому приміщенні. Для відображення естетики бренду в інтер'єрі важлива синергія поглядів, тому проект можна назвати колаборацією. У своєму особистому стилі Руслан часто міксує речі з flea market і люкс, і нездоровому перфекціонізму віддасть перевагу красі недосконалості. Тому стіни в кабінеті дітям CEO дозволили прикрасити малюнками, в інтер'єрі передбачено простір для творчого хаосу та використано переважно вінтажні меблі – зелені настільні лампи часів НДР, привезені зі Швейцарії крісла, обтягнуті небесно-блакитною тканиною та акцентні лампи голландців Gepo.


Цим же принципам слідували під час проведення зйомки офісу через рік після здачі проекту. На кадрах помітно, як команда бренду наповнює та адаптує простір: стіни прикрашені кампейнами Ruslan Baginskiy різних сезонів, на кожній полиці та на кожному столі – модні журнали, нагороди, мудборди та, звичайно ж, нові капелюхи всіх можливих форм.

bottom of page