top of page

Ландшафтнаорганізація території офісного центру "SIGMA" у Києві

Автор/автори проєкту Олена Гнєзділова, Альона Гнєзділова, Микола Гнєзділов .
Назва компанії Архітектурно - ландшафтна майстерня Гнєзділових
Email studio-gnezdilova@ukr.net
Телефон +38095 455 82 75
Рік створення проекту 2020
Країна та місто створення проекту Україна,Київ, буль.Вацлава Гавела,6, корп.3, літ."У", вхід з вул. Миколо Василенка.
Площа проєкту 0,42 га
Фотограф Олена Гнєзділова

Відкритий простір площею 0,42 га перед спорудою сучасного офісного центру розташований вздовж вулиці Миколи Василенка. Більша частина цієї території знаходиться над підземним паркінгом, що обумовило особливості організації ландшафту.

На цій території організовано під'їзди та підходи до споруди офісного центру, які композиційно виділені вздовж вулиці домінантами - ефектними озелененими ділянками, створено автостоянку на 70 автомобілів, яку обрамляє зелена полоса насаджень, оздоблено рослинами світлові колодязі підземного паркінгу та побудовані в'їзди до нього.

На ділянці площею 0,04 га, частково вільній від підземних споруд, і яка має досить активний схил, створено декоративний сад для відпочинку працівників. Існуючий рельєф зумовив художнє вільне терасування цього схилу з вільним розташуванням рослин а також створення піднятих до 1,5 - 2 м ділянок – насипних «горбів» над підземними спорудами вздовж будинку для розміщення дерев та кущів. Для укріплення схилів штучного рельєфу художньо змонтовано 30 т декоративного крупного природного каменю.

Великим природним камінням доповнені вільно сплановані композиції рослин по всій території вздовж споруди офісного центру.

Рослини підібрані за принципами їх високої декоративності протягом всього року, безперервного цвітіння в рослинних композиціях від весни до осені, з врахування умов освітлення, живлення, вимог невибагливості у догляді а також з урахуванням вимог до захисту від характерних вітрів та стійкості від впливу прилеглої активної транспортної магістралі.

bottom of page